Mag het alsjeblieft een onsje meer zijn?

De ploeterman en ondergetekende vergezelden dit weekend de oudste dochter P naar een casting van een modellenbureau. Ze had naar verschillende bureaus foto’s gestuurd en was uitgenodigd om deel te nemen aan een screeningsdag. De onsjebikini moest mee. Zelf ben ik nooit modellenmateriaal geweest dus ik wilde wel eens even checken hoe zo’n casting in zijn werk gaat én ik wilde even zeker stellen dat het geen geile mannenval betrof. De ploetervrouw blijft altijd op haar hoede.

Nu is P geen klein onnozel wicht te noemen, staat ze stevig in haar schoenen en denkt goed na over haar acties maar toch ze zal niet de eerste en zeker ook niet de laatste zijn die door sluwe lieden om de tuin wordt geleid, dat kan ook de voorzichtigste oudere jongere overkomen. Het bleek allemaal koosjer, twee Italianen en één Nederlander, waarvan er één een bekende fotograaf zou moeten zijn (helaas weet ik de naam niet) monsterden de potentiële modellen in een grote koude fotostudio.

Het ene lange lijf na het andere stapte de fotostudio binnen. Ik heb benen gezien waar ik als humptiedumptie vrouw met korte pootjes jaloers op kan worden, je zou er hoogtevrees van kunnen ontwikkelen. Als mijn romp van mijn schoft valt ben ik in een fractie van een seconde beneden maar deze meiden hadden stuk voor stuk superslanke lijven met benen van ongeveer twee meter, die hebben tijdens hun val nog tijd over om hun zonden te kunnen overdenken.

P heeft gelukkig de genen overgenomen van de ploeterman wat figuur betreft, lang en zeer slank. Daar stond ze dan in die grote koude ruimte in een minuscuul zwart bikinietje voor een fotoklikkende cameraman, de centimeter werd tevoorschijn getoverd om haar maten op te nemen. “Je heupen zijn 1 centimeter te breed”, zei de Nederlandse man. “Als ik je nu naar Milaan zou laten vliegen zou je teruggestuurd worden om die ene centimeter, dan pas je niet in de samples. Is me al eerder gebeurd met een van de meiden”. Nu is P niet echt breed gebouwd en is er geen grammetje vet op die heupen te bekennen. Als P al niet meer binnen die marge valt welke gezonde jonge vrouw die probeert goed te blijven eten dan wel?

Deze week zag ik een verschrikkelijke documentaire over een meisje die uiteindelijk overlijdt aan de gevolgen van anorexia, ze hongert zichzelf uit. Hartverscheurend en onbegrijpelijk. P heeft zelf voor de casting gezegd ‘’ als ze willen dat ik af ga vallen dan hoeft het voor mij niet’, dus ik geloof dat ze heel goed weet wat gezond is en wat voor haar de grens is. Er zijn natuurlijk zat meisjes die jonger zijn en onzekerder. Die jonge meisjes krijgen te horen dat ze te dik zijn en ontwikkelen het idee dat ze moeten gaan lijnen, met als resultaat een ongezonde manier van omgaan met voeding.

Ik raakte in een discussie over deze bizarre richtlijnen voor de modellenmaten met de ploeterman. “Die mannen kunnen er niks aan doen, die moeten zich houden aan de richtlijnen”, bracht hij uit. Natuurlijk weet ik dat die mannen er niets aan kunnen doen, de mode-industrie zelf moet iets aan die bizarre richtlijnen doen. Moeten de meisjes zo extreem dun zijn om kleding goed over het voetlicht te kunnen brengen? Een paar kilootjes extra zodat modellen op een gezonde manier met voeding om kunnen gaan maakt de kleding echt niet minder aantrekkelijk, voor mij zeker niet, ik kijk liever naar een model met een gezond lijf en een gezond gezicht, waar ik me beter mee kan identificeren dan naar een model met een te schonkig lijfje en een bleek afgetrokken uitgeteerd hoofd waarvan je weet dat ze zichzelf uithongert.

Deze column staat ook weer (verkort) op metronieuws.nl dus je kunt weer stemmen. Zie link hieronder. De aanhouder wint! Als je niet weet hoe lees dan eerst mijn vorige blogje Ploeterverzoek

http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/ploetervrouwnl/mens-maatschappij/2016/12/mag-het-alsjeblieft-een-onsje-meer-zijn

Tja en als je niet weet wie ik ben lees dan Wie en waarom

2 gedachtes over “Mag het alsjeblieft een onsje meer zijn?”

  1. ha Ploetervrouw, ik heb op beide artikelen gestemd natuurlijk!
    Blijf schrijven, want het is leuk!!!

    1. Hi Harry,
      Bedankt voor het stemmen en voor het compliment. Ik vind het toch wel erg fijn om te merken dat het blog wordt gewaardeerd. Zou misschien wat brutaler moeten worden op Facebook, zodat mijn ploetervrouw pagina wordt gedeeld!

Reacties zijn gesloten.